Åpningstider på apoteker ?>

Åpningstider på apoteker

Når man ikke er syk så tenker man ikke over problematikken med åpningstider på apotekene. Men når dagen kommer og du trenger medisiner for å bli frisk, så innser du utfordringen med åpningstidene. I mindre byer rundt omkring i landet, så stenger apotekene samtidig som andre butikker.

I kjøpesentre, betyr det at man kan regne med at de er åpne til kl 20 på hverdager. Men ikke alle bor i nærheten av et kjøpesenter. Hvis man får utskrevet en resept av legen sin en dag og ikke blir sykemeldt, så skal de fleste tilbake på jobb. Hvis man da er så heldig å jobbe i en butikk som holder åpent ganske sent, så er det ikke enkelt å få til å komme til apoteket uten å ta fri fra jobb. Mange har ikke mulighet til å ta seg fri fra jobb for å rekke apoteket. Selv om apotekene har åpent til kl 20 på kvelden, så betyr ikke det at de åpner tidlig om morgenen slik at man eventuelt kan rekke det før jobb.

Dette varierer mellom små og større byer. Når kundemassen er større, som i Oslo, så har man gjerne minst et apotek i byen som har åpent hele døgnet. Men dette døgnåpne apoteket kan være vanskelig å komme til når man bor et godt stykke unna Oslo sentrum, da det døgnåpne apoteket ligger midt i sentrum. Med apotek på nett har man ikke det samme problemet med åpningstider.

Åpningstider varierer mellom byer

Selv om helsetilbudet skal være likt for alle norske innbyggere, finner man mange utfordringer når man sammenlikner små og store byer i Norge. Likt tilbud er blitt endret til hva som er økonomisk forsvarlig, og derfor opplever mindre byer at de ikke har det samme tilbudet i forhold til apoteker som større byer har. I stedet stenger apotekene sammen med ordinære butikker. Det betyr for mange at det kan være vanskelig å rekke innom apoteket for å få tak i de nødvendige medisinene. I større byer, derimot, er dette vesentlig enklere. Man kan i flere større byer finne døgnåpne apoteker, eller i alle fall apoteker som har åpent lenger enn butikkene. Dette er en stor fordel for kundene, selv om det likevel kan være langt å reise dit for noen av de som har behov for det.

Døgnåpne apoteker i storbyer

På grunn av viktigheten i forhold til å kunne få tak i medisiner når man trenger det, mener mange at man alltid burde ha tilgang på et døgnåpent apotek. Dette har man ofte ikke i mindre byer. Hvis man blir akutt syk i mindre byer, har man i mange tilfeller ingen andre valg enn en tur innom Legevakten hvor man som oftest må sitte i lang kø. Dette er ikke en problemstilling med apotek på nett.

Åpningstider i forhold til apotek på nett

Når man benytter seg av apotek på nett, så behøver man ikke forholde deg til åpningstider, men kan bestille det man trenger når man trenger det. Det gjelder også reseptbelagte medisiner. Ulempen er at man ikke kan få levert ut medisiner sent på kvelden. Men man kan velge å få levert medisinene innenfor apotekets service-tid.