Brukervennlighet ved kjøp av bildeler på nett ?>

Brukervennlighet ved kjøp av bildeler på nett

Når du kjøper bildeler på nett, så er det viktig at nettbutikken du velger for dette har brukervennlige løsninger. Hvis det er vanskelig å bruke løsningene for å kjøpe bildeler på nett, så faller valget raskt på at man heller benytter en fysisk butikk for å få tak i det man skal ha. Når det er enkelt å manøvrere seg rundt på nettsidene, det er enkelt å finne frem til delene man har behov for, og i tillegg nettbutikken har praktiske løsninger for levering av varer og liknende, da er sjansen stor for at man velger å benytte disse løsningene.

På grunn av dette er det viktig at nettbutikkene som driver med salg av bildeler på nett er på bølgelengde med hvem kundene er og hvilke behov de har. Men selv om det kan virke slik, så er ikke dette en helt ny bransje. Man har lenge benyttet dataløsninger for å bestille bildeler, men forskjellen i dag er at man gjør det via det offentlige nettet, og dette øker tilgangen for privatpersoner. Brukervennligheten bygges ofte på den samme typen løsninger som tidligere ble benyttet for bestillinger mellom dele-butikker og leverandører. Når bildeler på nett blir tilgjengelig for alle, så blir fleksibiliteten større hos hobby-mekanikere, samtidig som man får større konkurranse i dette markedet slik at prisene ut til forbrukerne på bildeler blir lavere.

Bruk av nettsider

Brukervennligheten når man bestiller bildeler på nett starter med bruken av nettsidene. Det må være enkelt å finne frem til det man skal ha og enkelt å skjønne hvilke deler som er tilgjengelig, samt hvordan man får de rette delene. Dette styres av forventningene til forbrukerne.

Forbrukerne ønsker den typen løsninger som de er blitt vant med, så når det kommer en type funksjonalitet som forenkler søkingen på andre nettsider, så bør det også være tilgjengelig på nettsider man vil at de samme forbrukerne skal benytte for bildeler. Hvis man ikke lykkes med å holde nettsidene i henhold til moderne funksjonalitet, så blir man raskt akterutseilt og kundene velger andre løsninger. For eksempel forventer i dag de fleste at man har anledning til å benytte search as you type-funksjonalitet for raskere å kunne komme frem til de bildeler på nett som man ønsker å kjøpe.

Hvis kunden kommer over et nettsted som ikke tilbyr dette, vil denne kunden raskt gå over til en annen nettbutikk. Søkefunksjonalitet i dag er blitt ganske bra hos de fleste nettbutikkene, og derfor forventer ikke brukere å benytte spesielt lang tid på en nettside før de har et svar på om de kan få tak i det de leter etter.

Valg av deler

Når det gjelder funksjonalitet for valg av deler, så har man gjennom en del år med datasystemer i bilbransjen opparbeidet praktiske løsninger for dette. For eksempel benytter mange butikker med bildeler på nett i Norge søkefunksjoner på grunnlag av bilnummer. Bilnummeret er unikt, og det finnes registre med informasjon om hvilket merke og modell bilen som er registrert med det bilnummeret har. Dette blir så brukt for disse systemene til å fortelle deg nøyaktig hvilke deler du trenger til din bil. Denne typen brukervennlighet blir godt mottatt av forbrukerne.

Praktiske løsninger

En annen viktig del av brukervennligheten for kjøp av bildeler på nett er at man får det man bestiller på en praktisk måte, i tillegg til at man har praktiske løsninger for å returnere eventuelle feilsendinger. En del personer har opplevd at nettbutikkene de benytter for bildeler på nett krever at du selv betaler for returen selv om det er deres feil at forsendelsen ikke ble riktig. Dette kan raskt bli kostbart hvis man opplever mye feil forsendelser. Bildeler kan være kostbare å returnere, spesielt hvis de er kjøpt fra utlandet. Men hvis alle disse faktorene klaffer, så vil denne brukervennligheten forårsake at flere velger å benytte seg av å handle bildeler på nett.

Kilde: www.eurodel.no