Forbrukslån eller kredittkort? ?>

Forbrukslån eller kredittkort?

Når du trenger litt ekstra penger er det mange muligheter. I dagens marked er det et stort utvalg både av ulike typer forbrukslån og forskjellige kredittkort, og det kan være litt svimlende å gå gjennom det store havet av tilbud.

En god start kan være å avgjøre om du ønsker et kredittkort eller et forbrukslån, så har du allerede kommet et stykke på vei. Hva som lønner seg mest for deg er til dels avhengig av hvor mye penger du ønsker å låne. Dersom du har behov for eksempelvis 200.000kr er det en selvfølge at et forbrukslån er det beste for deg. Dersom du derimot har behov for litt ekstra penger, men ikke de helt store beløpene, kan det være aktuelt å vurdere et kredittkort fremfor et mindre forbrukslån.

Fordeler med kredittkort

Noen ganger har man behov for litt ekstra økonomisk spillerom, om det er til å betale en regning man har glemt, eller til å slå til på et godt tilbud. Hvis du trenger en liten sum for å få endene til å møtes, eller fordi du ønsker litt større økonomisk frihet kan et kredittkort være det beste alternativet for deg. En av de største fordelene med kredittkort fremfor et lån på dagen er nemlig en rentefri periode med betalingsutsettelse.

Denne perioden er vanligvis mellom 30-60 dager, så hvis du betaler kredittkortregningen innen denne perioden vil du ikke ha noen ekstra utgifter. I tillegg er det en fordel med kredittkort at du har pengene tilgjengelig over lengre tid. Si du har et kredittkort på 5000kr, så vil du ha disse tilgjengelig på ubestemt tid. Så lenge du stadig betaler tilbake det du har brukt vil den tilgjengelige kreditten være på 5000kr, noe som betyr at du kan benytte deg av muligheten flere ganger, fremfor et forbrukslån der du vil måtte søke om et nytt lån for hver gang du har behov for litt ekstra rom i økonomien.

Et kredittkort kan samtidig by på mange fristelser, så du bør være litt påpasselig på hvor ofte du tenker å bruke det. Så lenge du vet med deg selv at du ikke benytter det for større summer enn du kan betale tilbake innen kort tid, så er et kredittkort et smart alternativ.

Fordeler med forbrukslån

Et kredittkort er kjekt hvis man ønsker litt ekstra penger ved flere anledninger. Har du derimot behov for ekstra penger til noe spesifikt kan det være bedre å ta opp et forbrukslån. Kredittkort har lavere maksbeløp enn forbrukslån, så også hvis du trenger en større sum vil et forbrukslån være det bedre alternativet. Det betyr derimot ikke at mindre forbrukslån er dyrere enn kredittkort, det kommer simpelthen an på hvordan du ønsker å bruke pengene.

Trenger du en engangssum til en forbruksvare eller en uforutsett engangsutgift, men har ellers ikke behov for eller ønsker tilgang til ekstra penger, er det bedre å ta opp et forbrukslån. Fordelene med et forbrukslån er at du kan få lengre nedbetalingstid og en mer gunstig rentesats enn hva de fleste kredittkort kan tilby. I tillegg sparer du deg selv for fristelsen om å fortsette å handle med lånte penger. Et forbrukslån vil gi deg råd til det du ønsker når du trenger det, og når du har nedbetalt lånet ditt så er det ute av verden igjen, og kan du tenke på andre ting.

Vurderer du å ta opp et forbrukslån?