Hold deg i form ?>

Hold deg i form

Alle trenger vi å holde oss i form på et eller annet nivå. Men hvilket nivå, avgjør vi med hva vi føler vi har behov eller ønske om. Mange velger et liv uten aktivitet, men mange sykdommer følger med denne måten å leve på.

Hva kan vi gjøre for å holde oss i form?

Hva kan vi gjøre for å holde oss i form? Selv om vi ikke har vært så flinke til å trene regelmessig og holde oss i form, har vi alle godt av et liv som innebærer en eller annen form for trening. Men det behøver ikke være å delta på maraton, Birkebeineren eller å sykle Trondheim-Oslo. Det er mange måter å holde seg i form på.

Men det som kan være utfordringen er å finne en måte å trene som vi kan være komfortable med eller som passer til vårt ambisjonsnivå. Mange av oss vil bare ha et enkelt treningsprogram som holder oss sunne, men flere har ikke kjennskap til hvordan starte med et treningsprogram, eller har anledning til å gjennomføre et treningsopplegg. Er man ikke vant til å følge treningsopplegg, er det heller ikke lett å vite hvordan man skal sette sammen et treningsopplegg.

Følg programmer for å trene regelmessig

Om du er nybegynner, er en god regel; følg programmer for å trene regelmessig. Selv med denne enkle regelen blir mange usikre, Har vi ikke trent tidligere kan det være håpløst å finne et opplegg for dette selv. Man blir fortalt at man må mosjonere eller trene, men er man ikke vant med trening er det ikke lett å vite hva det innebærer. Hva du velger å gjøre for å holde deg i form avhenger av hva du liker å gjøre. Skal du bare mosjonere, kan det være nok med en spasertur i raskt tempo 2-3 ganger i uka for de fleste.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Trenger du å gjøre noe mer for å kunne motivere deg til et treningsopplegg, eller du ønsker å lære deg kampsport eller håndball, så kan det være opplegget for deg er å søke til klubber eller treningssentre. Det viktigste er at du følger et program. Enten et du selv setter det opp, eller om du får hjelp av andre. De fleste treningssentre tilbyr hjelp fra personlig trener. Det kan i seg selv være grunn nok til å melde deg inn på et treningssenter for å få tilgang på en personlig trener om du ikke kan sette opp ditt eget opplegg.

En personlig trener bidrar til raskere fremgang

En personlig trener bidrar til raskere fremgang i tillegg til at de hjelper deg å komme i gang. Er du helt fersk og ikke vet hvordan du burde trene, er det en glimrende måte å komme i gang på. En personlig trener viser deg hvordan du kan trene de forskjellige muskelgruppene slik du ønsker. Når du er blitt vant til oppstartprogrammet, kan en personlig trener også hjelpe deg videre i den retningen du ønsker.

Enten du ønsker å bygge muskler, eller om du ønsker å få bedre kondisjon, balanse eller utholdenhet. Du får tilrettelagt de øvelsene som gir deg den rette typen trening du ønsker. Etter du har trent en stund med personlig trener, får du etterhvert en forståelse for øvelsene selv.

Treningssentre

Mange klarer ikke holde seg motivert til å drive trening på egenhånd. I så tilfelle kan det være lurt å vurdere å melde seg inn på et treningssenter og trene sammen med andre. Når man trener flere sammen, er det ofte enklere å holde seg motivert. Selv om man skulle tro at det var motivasjon nok å unngå sykdommer man pådrar seg ved å være for lite i bevegelse, som hjertesykdommer for eksempel, så trenger mange likevel ekstra motivasjon for å trene.

Trening eller mosjon er viktig for personer i alle aldre. Det er mange helsemessige fordeler ved å sikre at man holder seg i bevegelse i stedet for å sette seg til i sofaen.