Te er et sunt alternativ ?>

Te er et sunt alternativ

Vi har nådd et unikt punkt i menneskets historie. Vi har nådd et punkt hvor overlevelse ikke lenger er dagens eneste krav. Sanking av mat, jakting på dyr, og lange vandringer etter vann er for lengst en del av vår forhistorie. Livet har utvilsomt blitt veldig mye lettere. Dette betyr at dagens fokus er noe helt annet enn hva tilfellet var før.

I dag er det jobb, skole og familie som står først for de fleste. Man skulle tro at dette betydde en lettere og mer avslappende hverdag, men det er ikke alltid tilfellet. Det å vite hvor neste måltid kommer fra er selvfølgelig en fordel, men sannheten er at vi lever i et samfunn som er fullt av stress og press.

Dette betyr at det er viktig for oss med pauser. Da snakker vi ikke om en ferie på to uker en gang i året, eller julemiddag med 20 familiemedlemmer. Vi snakker om hverdagspauser. Det er viktig å kunne skru av motoren et par ganger hver dag, ta et dypt pust og være klar for veien videre.

For mange består disse små pausene gjerne av kaffe og en sigarett. Sigaretten er kanskje mindre aktuell nå enn hva den var før, men kaffe koppen finner du i de aller fleste hender. Kaffe er vel og bra, men det finnes et sunnere og mer velsmakende alternativ der ute, nemlig te.

Te gjennom tidene

Te har en lang tradisjon i de aller fleste av verdens land, men det er ingen tvil om at denne drikken har blitt degradert til nummer to etter at kaffe kom på banen. Det er sikkert en hel mengde forskjellige årsaker til dette, men det er ikke til å komme unna at kaffe går hånd i hånd med dagens hektiske hverdag.

Te og hostorien bak

Te er derimot ikke en drikk som forbereder kroppen din på å motstå stress og press, det er en allsidig drikk som først og fremst hjelper deg med å føle deg bedre. Te kommer i mange former, men felles for alle er at de kan hjelpe med å kontrollere en stressende hverdag og potensielt få deg til å slappe mer av.

Te er, som du kanskje forstår, ikke en europeisk eller amerikansk oppfinnelse. Te er selvsagt asiatisk. Kineserne har drukket te i over 2 000 år, men det var først under Tang-dynastiet (som begynte i 618) at te ble en populær drikk som du kunne finne i hele Kina.

Det tok cirka 1 000 år før denne vidunderlige drikken ble importert til Europa for første gang. Dette kan vi takke portugisiske prester for. Disse ble eksponert for te da de reiste rundt i Asia som predikanter og Europa har drukket te helt siden.

Opplev bedre helse

Den opprinnelige ideen bak te, var at det skulle føre til bedre helse. Først og fremst så var dette et medisinsk produkt som ikke bare ble sett på som noe som kunne øke en persons velvære, men noe som faktisk kunne lege alvorlige sykdommer og helseplager.

Bedre helse med te

I dag vet vi at det siste punktet ikke er tilfellet. Dagens medisin og legeindustri har kommet såpass langt at vi kan avskrive med meget god sikkerhet ideen om at te eller urter faktisk kan lege alvorlige sykdommer, men å si dette, er langt ifra det samme som å si at te ikke kommer med sine gode helsefordeler.

Nøyaktig hva du kan få vis-a-vis helsefordeler, avhenger så klart av hvilken type te du velger å drikke, samt hvordan du klarer å inkorporere denne drikken som en del av en bedre livsstil. Det hjelper nemlig veldig sjelden å bare drikke te, te fungerer best som en slags boost for en sunn og god livsstil.

Oolong er en av de mer populære te typene i dagens samfunn, mye takket være potensielle helse goder man kan få av å drikke denne typen te. Oolong er kjent for å kunne øke din metabolisme, samtidig som det er påvist at denne typen te også kan redusere stress og føre til en lettere og mer avslappet hverdag.

Te til hverdags

Et av de store problemene med kaffe, er koffein. Koffein finnes i mange forskjellige drikker (blant annet i mange typer te) men det er ikke til å komme unna at koffein i kaffe er mer konsentrert og sterkere enn hva tilfellet er når det kommer til te. Kaffe har en tendens til å skape en avhengighet, noe te ikke har.

Kaffe er en perfekt morgendrikk takket være mengdene med koffein, men mindre mengder koffein finnes også i te, noe som betyr at te kan være et reelt alternativ for de som sliter med å våkne om morgenen.

oolong te

Te kan også drikkes mitt på dagen uten at selv den mest sensitive skulle få noen negative koffein-effekter. Dette betyr at te kan nytes både som noe som vekker deg opp, samt som noe som får deg til å slappe av.

Det er også den perfekte kveldsdrikk. Takket være teens utrolig lange historie, så finner vi i dag et helt utrolig antall teer som har alle slags forskjellige effekter. Det finnes flere teer på markedet som er spesielt gode for de som sliter med å sove.

Et hav med alternativer

Som allerede nevnt, så er allsidigheten til te den utvilsomme hovedfordelen til dette produktet. Det skal godt gjøres å finne en type kaffe som er god for de som ønsker nattesøvn, men du trenger ikke mer enn to teposer for å ha noe som både kan vekke deg og få deg til å sovne.

Te alternativer

Te er etter hvert et eldgammelt produkt som vi lenge har hatt tilgang til, men vi oppdager fremdeles flere og flere fordeler med det å drikke te. Bedre konsentrasjon og mindre stress kan ofte være positive bivirkninger.

I tillegg så gir te drikking oss sjansen til å prøve en hel haug med forskjellige varer. Grønn te, sort te, Britisk te og Oolong te er bare noen av eksemplene fra denne spennende verdenen.

Te er ikke bare for de som ønsker alternative metoder til moderne medisin, det er også en drikk som rett og slett kan få deg til å føle deg bedre. Den er varm, velsmakende og beroligende og vi anbefaler sterkt at du starter din te reise i dag!

Kilde: https://harney.no/nettbutikk/serier/